Backegruppen hedret for «beste praksis» av Bygg21

BackeGruppen har tatt grep for å digitalisere sin virksomhet med mål om bedre effektivitet, kostnadsreduksjoner og bedre kvalitet gjennom en heldigital byggeprosess - og mottok torsdag prisen for «Beste praksis» av Bygg21.

Saken er hentet fra bygg.no. 

– Med en erkjennelse av at det vil ta noe tid å nå dette målet har Backe oppmuntret sine ansatte til å komme med enkle digitale forbedringer relatert til behovene ute i prosjektene. Det er ofte forslagene til forbedringer fra de som har skoene på som står seg best over tid og som enklest lar seg implementere, uttalte Sverre Tiltnes i Bygg21 under utdelingen på Byggedagene.

I sin begrunnelse leste han blant annet opp: 
«Enkel bruk av QR-kode er et tiltak som kan bidra til en mer effektiv hverdag på byggeplass. I stedet for å logge seg inn på prosjekthotell for riktige tegninger og beskrivelser er løsningen at man scanner en QR-kode med en vanlig mobiltelefon eller nettbrett. På denne måten får man tilgang til siste revisjon av tegningene på prosjektets webhotell hvor som helst på byggeplass. Alle aktørene i prosjektet kan bruke samme løsning. Forslaget er tatt frem av anleggsledelsen og spres nå internt i BackeGruppen. Backe setter standard for praktisk og enkel digitalisering med lav brukerterskel og kort implementeringstid. Løsningen kan enkelt benyttes av andre aktører i bransjen siden den ikke krever noen spesiell programvare eller IT-investeringer. Backe bruker og deler beste praksis for enkel og praktisk digitalisering i hverdagen.»