Bygg21 med førjulsgave til 330 000 ansatte

Bygg21 har jaktet på beste praksis i hele 2017. Fra 1. desember deles funnene i et digitalt minikurs, forkledd som en julekalender. Førjulsgaven skal inspirere nærmere 330 000 ansatte i Norges bygg-, anlegg- og eiendomsnæring til å dele og ta i bruk beste praksis

– Julekalenderen samler de beste eksemplene på beste praksis fra hele verdikjeden. Hver luke består av en film på ett minutt med inspirasjon, faglig påfyll og en liten dose humor. Vi trekker flotte premier hver dag og en elektrisk sykkel på julaften, sier Sverre Tiltnes, direktør i Bygg21.

Se Bygg21-direktør Sverre Tiltnes fortelle deg hva du kan vente deg i Bygg21s julekalender:

Delingskultur gir økt konkurransekraft

Det digitale og grønne skiftet i bygge- og eiendomsnæringen går fort. For å gjøre det enklere å henge med i svingene er det viktig at hele næringen deler og bruker beste praksis på en effektiv måte. Derfor har Bygg21 laget et minikurs i beste praksis som sin førjulsgave.

Sissel Leire, styreleder i Bygg21 og styreleder og eier av Kruse Smith, er overbevist om at deling av beste praksis er en viktig kilde til økt konkurransekraft fremover.

– Min erfaring med å dele beste praksis fra egen virksomhet er kun positiv. Når vi åpner opp forteller andre hva vi er best til får vi samarbeidspartnere som også ønsker en åpen delingskultur. Vi lærer av hverandre og blir bedre sammen. For Kruse Smith gir deling av beste praksis økt konkurransekraft i seg selv, sier Sissel Leire, styreleder i Bygg21 og styreleder og eier i Kruse Smith.

Mer kostnadseffektivt å gjenbruke beste praksis

Små og mellomstore bedrifter er grunnfjellet i bygg- og eiendomsnæringen. Sverre Tiltnes, direktør i Bygg21, mener det må bli gjevere å gjenbruke gode løsninger gjentatte ganger.

– Å bruke egen og andres beste praksis er mer kostnadseffektivt enn at alle finner opp nytt hele tiden. Allikevel sliter vi med å dele og bruke beste praksis. Gjenbruk av egen og andres beste praksis må derfor verdsettes høyere enn vi gjør i dag, sier Sverre Tiltnes, direktør i Bygg21.

– Vi vil takke alle dere som har bidratt til å sette standarden i 2017, og spesielt dere som deler beste praksis julekalenderen. Julegaven vil gi deg og dine kunder lavere kostnader, mer bærekraft og riktigere kvalitet i 2018. Og jo flere av våre 330 000 menn og kvinner som deltar på minikurset, jo større og finere blir gaven for alle andre, avslutter Sverre Tiltnes, direktør i Bygg21.

Fakta om Bygg21s julekalender

  • Kalenderen består av 24 beste praksis-leksjoner på om lag ett minutt hver. Leksjonene er en blanding av teori og praksis fra virksomheter som har vært med på å sette standarden i bygg- og eiendomsbransjen i 2017. Energieffektivisering, digitalisering, bedre samhandling, industrialisering, plan- og byggesak og prestasjonsmåling er blant temaene som dekkes i minikurset.
  • Du får tilgang til kurset både på www.bygg.no og på Bygg21 sin Facebook-side.
  • Hver dag trekkes robuste LED-hodelykter, og hver uke trekker vi en iPad eller trådløse ørepropper. For å være med i trekningen av en elektrisk sykkel på julaften, og motta diplom for gjennomført kurs, må du svare på minimum 70 prosent av lukene.   
  • Bygg21 gjennomførte et liknende minikurs for to år siden. Da fikk 2 500 håndverkere, arkitekter, ingeniører, prosjektledere, politikere, myndighetsansatte og investorer diplom for å ha gjennomført minikurs i Neste Steg, en fasenorm for byggeprosesser.