Jørn Kenneth Martinsen fra Ski Bygg vant Bygg21s julekalendersykkel, men det var ikke akkurat sykkelforhold da han hentet den, selv ikke med Bygg21-direktør Sverre Tiltnes som ekstra motor bakpå. Foto: Bygg21

Proff-selger fra Ski Bygg vant Bygg21-sykkel

Jørn Martinsen (46) fra Ski Bygg Proff vant Bygg21s Ecoride elsykkel. Han ble trukket ut blant de mange som åpnet mer enn 17 luker i julekalenderen "Reisen til byggestjernen" i 2017, og svarte riktig på alle spørsmålene.

Den heldige vinneren er utdannet tømrermester. Han har også erfaring som formann, avdelingsleder og prosjektleder hos flere byggmestere og entreprenører før han for halvannet år siden skiftet side, og ble selger i Ski Byggs proffavdeling.

– I denne jobben er det viktig å holde seg oppdatert på hva som skjer i bransjen. Derfor prøver jeg å lese bygg.no, hver dag sier Martinsen. 

Han synes det var spennende å få mer innsikt i Bygg21s arbeid med å samle og formidle «beste praksis» i byggebransjen. Hans erfaring som utøvende håndverker og leder var at det innimellom ble et unødvendig høyt konfliktnivå i noen prosjekter fordi hver og en var mest opptatt av å tenke på sine egne interesser.

– Jeg synes jeg oppfatter at flere nå mener at det er mer lønnsomt å dra lasset sammen. Med større åpenhet, mer deling av erfaringer og felles arbeidsverktøy blir både arbeidshverdagen og resultatene bedre. Det stemmer vel ganske godt med det Bygg21 anbefaler, sier han.

Ski Bygg omfatter nå fem byggevarehus. Hovedavdelingen og sentrallageret i Ski og fremskutte proffavdelinger i Askim, Fredrikstad, Enebakk og på Ås samt en avdeling for bad, garderobe, kjøkken og gulv under navnet Mobalpa, på Grini i Bærum. På spørsmål om hvordan den lille byggevarekjeden selv har rustet seg for fremtiden, svarer Martinsen: 

– Vi tilpasser oss kontinuerlig til den digitale plattformen som utvikler seg i byggebransjen. Våre kunder er på alle nivåer, noen ringer inn bestillinger og andre sender inn elektronisk, og fakturaer leveres på alt fra papir til EHF. Vi er helt integrert mot NOBB og leverer all nødvendig og relevant dokumentasjon som kunden har behov for elektronisk via Byggdok. Vi har også noen kunder der vi leverer dokumentasjonen direkte inn i Boligmappa. Vi er også på EDI, (Elektronisk dokument håndtering) mot de fleste av våre leverandører, men vi opplever at det er sluttkunden som har kommet kortest med dette, forteller Martinsen. 

Selv vurderer han å ta fagutdanning som BIM-tekniker ved siden av jobben for å bli enda mer fortrolig med den digitale utviklingen i bransjen. 

– Da kommer vi nok enda nærmere svarene på alle de digitale spørsmålene vi stiller, sier Jørn Martinsen.